Provence-i halleves recept

Recept elkészítése:

Provence-i halleves recept

Hozzávalók:
1,2 kg sovány tengeri hal (tõkehal, menyhal, tengeri süllõ, lehet vegyesen is) szeletelve,
2 közepes vöröshagyma,
4 cikk fokhagyma,
3 nagy paradicsom,
csomóba kötött fűszerzöldség,
egy póré,
egy szál rozmaring,
néhány szál zöldpetrezselyem,
4 evőkanál olaj,
só,
őrölt bors,
késhegynyi sáfrány,
3 zsemle.

Elkészítés:

      Zománcos fazékban felhevítjük az olajat, üvegesre pároljuk benne a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, a meghámozott, kimagozott paradicsomcikkeket, majd ráfektetjük a megtisztított, víztõl leitatott halszeleteket. Fakanállal összevegyítjük, felöntjük egy liter vízzel, sózzuk, borsozzuk, sáfrányt és fûszercsomót teszünk bele, és 25-30 percig csendes tûzön fõzzük.
      A megfõtt halszeletekbõl lehetõleg szedjünk ki minden szálkát, tegyük vissza a levesbe, passzírozzuk át (turmixoljuk el), ismét
forraljuk fel, és provance-i módra, fokhagymával bedörzsölt, pirított zsemlyecsíkokra tálaljuk.
      Egy evõkanálnyi mandulalikõr szintén erõsíti a provance-i jelleget.

Elkészítés ideje: 50perc

Receptek kategória: