Szegedi fánk recept

files/images/desszertek/fank.jpg
Hozzávalók

Liszt 1 kg,
élesztő 5 dkg,
só 1 késhegynyi,
tej 2 dl,
vaj 15 dkg,
tojássárgája 8 db,
porcukor 4 dkg,
tej 2 dl.

Recept elkészítése:

Meleg helyen állott egy kg lisztnek 1/3-át deszkára tesszük. Azután 5 dkg élesztővel, pici sóval, langyos tejjel kissé gyöngébbre verjük, mint a rétes tésztát. Ha jól kidolgoztuk, lisztezett deszkán kelni hagyjuk. A megmaradt lisztet összekeverjük 15 dkg olvasztott vajjal, azután apródonként hozzáadunk 8 tojássárgáját, 4 dkg porcukrot, kevés sót, majd tejjel tésztának keverjük. Keverés közben a már megkelt tésztát a deszkáról apránként, kanállal hozzákeverjük, és ezzel még jól kidolgozzuk. Ezután lisztezett deszkán tovább kelesztjük, és úgy járunk el vele, mint az eddigieknél.

Receptek kategória: