Sárgabarackfánk sörrel recept

files/images/desszertek/fank.jpg
Hozzávalók

12 db sárgabarack,
2 dl sör,
15 dkg rétesliszt,
3 egész tojás,
3 evőkanál barackpálinka,
2 evőkanál porcukor,
2 szem összetört szegfűszeg,
olaj a sütéshez,
csipetnyi só.

Recept elkészítése:

A sárgabarackokat megmosom, lecsöpögtetem és kimagozom. Egy lapos tálra szétterítem, majd porcukorral meghintem, és a pálinkával meglocsolom. 15 percig pihentetem. Közben az összes többi hozzávalót tésztává keverem (mint az őszibarackfánknál). A levétől lecsöpögtetett barackokat először lisztbe, majd a tésztába mártom és bő, forró olajban pirosra sütöm. A visszamaradt édes, pálinkás gyümölcslevet kevés porcukorral addig keverem, amíg a cukor feloldódik benne, majd a kisült és lecsöpögtetett tésztát meglocsolom vele. (Ha gyerekeknek készül a fánk, akkor vagy aromával készítem, vagy sárgabaracklekvárral locsolom le.)

Elkészítés ideje: 50 perc

Receptek kategória: