Sajtos fánk II. recept

Sajtos fánk II. recept
Hozzávalók:

15 dkg finomliszt,
2,5 dl tej,
10 dkg vaj vagy margarin,
15 dkg reszelt parmezán (jellegű) sajt,
4 db egész tojás,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál őrölt fehér bors,
1 mokkáskanál currypor.

Elkészítés:

A tejet felforralom és beleteszem a vajat meg a fűszereket. Ha ismét forr, beleszórom a lisztet és kis lángon folyamatos keverés közben, addig főzöm, amíg össze nem áll az egész egy masszává. Hagyom kihűlni, majd a robotgép habverő pálcájával egyenként belekeverem az egész tojásokat. Végül a reszelt sajtot is hozzákeverem. A masszát beletöltöm egy habzsákba vagy egy nylonzacskóba, aminek egyik végét levágom. Kikent sütőlemezre apró halmokban kinyomom a sajtos masszát, de ügyelek arra, hogy a kis fánkok egymástól legalább fél centi távolságra legyenek, mert sülés közben megnő a térfogatuk. Előmelegített, forró sütőbe tolom a lemezt, és nagy lángon kezdem a sütést, majd három perc múlva közepesre mérsékelem a tüzet. Az első tíz percben nem szabad kinyitni a sütőajtót, mert nem nőnek meg a fánkok. A megsült fánkokat még tűzforrón leveszem a lemezről, de csak hidegen teszem az asztalra. Kis dárdácskákat szúrok mindegyikbe, és nem felejtek el mellé tenni valamilyen hideg, majonézes mártást, amibe a vendégek belemártogatják a fánkokat.

Kiemelt partnerünk