Sajtos fánk I. recept

Sajtos fánk I. recept
Hozzávalók:

Tészta:
vaj 4 dkg,
tojás 2 db,
főtt burgonya 20 dkg,
liszt 22 dkg,
élesztő 2 dkg,
só 1 késhegynyi,
tej 1 dl,
zsír 0,5 kg.

Töltelék:
parmezán sajt 10 dkg.

Elkészítés:

A vajat, a tojás sárgájával habosra keverjük, 20 dkg áttört főtt burgonyát, az élesztőt, kevés sót, és a lisztet hozzáadjuk. Ezt annyi tejjel verjük fel, hogy se kemény, se lágy ne legyen, jól ki kell dolgozni, azután kelni hagyjuk. Ha megkelt, lisztezett deszkán kinyújtjuk, és a tészta felét parmezán sajttal beszórjuk, a másik felét ráborítjuk, és fánkszúróval kiszaggatjuk. Újra kelni hagyjuk, forró zsírban kisütjük, és reszelt parmezánnal meghintjük. (Parmezán helyett lehet darált sonkával tölteni.)

Kiemelt partnerünk