Rumos banánfánk recept

Rumos banánfánk recept
Hozzávalók:

4 db banán (ha már kicsit túlérett, akkor is jó),
3 evőkanál rum,
20 dkg rétesliszt,
2 egész tojás,
2,5 dl édes fehérbor,
1 mokkáskanál sütőpor,
2 evőkanál porcukor,
1 zacskó vaníliás cukor,
olaj a sütéshez,
csipetnyi só.

Elkészítés:

A banánokat meghámozom, és villával összetöröm. A tojássárgákat habosra keverem a sóval és 1 evőkanál porcukorral, majd hozzáadom a lisztet, a bort, a rumot és a sütőport. Ezután hozzáadom a banánpépet, és legvégül pedig beleforgatom a tojásfehérjéből vert kemény habot. Bő olajat forrósítok. Olajba mártott teáskanállal halmokat rakok a serpenyőbe, és mindkét oldalán pirosra sütöm a banánfánkokat. Az olajból kivéve papírra szétterítem, hogy az a felesleges olajat felszívja, majd a maradék vaníliás cukorral ízesített porcukorral meghintve kínálom.

Elkészítés ideje: 30 perc

Kiemelt partnerünk