Mazsolás fánk - másképp recept

files/images/desszertek/fank.jpg
Hozzávalók

12 dkg vaj vagy margarin,
12 dkg kristálycukor,
2 evőkanál méz,
25 dkg liszt,
1 egész tojás,
10 dkg mazsola,
1 púpozott mokkáskanál sütőpor,
csipetnyi só,
2 dkg zsír,
fahéjas porcukor.

Recept elkészítése:

A vajat habosra keverem a cukorral és a mézzel, majd a sót és a tojást is hozzáadva tovább keverem. Ezután összedolgozom a liszttel, a sütőporral és a mazsolával. Egy közepes nagyságú tepsit a zsírral kikenek. A tésztából diónyi gömböket szakítva, egymástól legalább 2 centi távolságra helyezem a kikent tepsin. Előmelegített, forró sütőben, közepes lángon aranysárgára sütöm a fánkokat. Még forrón, bőven meghintem fahéjas cukorral.

Elkészítés ideje: 70 perc

Receptek kategória: