Diós kosárka recept

files/images/1-millio-menu/009.jpg
Hozzávalók

40 dkg liszt
1 csomag sütőpor
10 dkg porcukor
25 dkg margarin
40 dkg darált dió
30 dkg porcukor
4 tojásfehérje
10 dkg savanykás lekvár
A tetejére:
20 dkg étcsokoládé.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

A lisztet a sütőporral és a porcukorral vegyítsd össze, majd a tojássárgákkal és a margarinnal gyúrd rugalmas tésztává. Lisztezett deszkán nyújtsd 2-3 mm vastagra, és az alaposan kivajazott, 5-6 cm átmérőjű kis kosárkaformákat béleld ki vele. Minden kosárkába tegyél egy-egy kiskanálnyi lekvárt, majd borítsd be a töltelékkel. Ehhez a darált diót keverd el a porcukorral, majd a tojásfehérjékből vert kemény habot is forgasd bele. A megtöltött kosárkákat sorakoztasd tepsire, és előmelegített sütőben, 190 fokon 15-20 perc alatt süsd szép pirosra. Ha kihűltek, a formákból emeld ki őket, és gőz felett megolvasztott csokoládét csorgass a tetejükre.

Receptek kategória: