Waldorf saláta recept

Waldorf saláta recept

Hozzávalók 6 adaghoz:
4 db csirkemell filé,
12,5 dkg tisztított dió,
50 dkg savanykás, ropogós alma,
1 citrom,
1,7 dl sima joghurt,
1,75 dl kész majonéz,
só, bors,
1 fej vöröshagyma,
1 szál sárgarépa,
4 szál zeller (zöldje, szára, gumója),
1 l víz,
10-12 szem fekete bors,
5-6 szál petrezselyem,
2-3 szál kakukkfű,
1 babérlevél.

Elkészítés:

Vágjuk darabokra a hagymát, a zellerszárakat és a sárgarépát. Ezeket és a hagymát, a zellergumót, zellerzöldet, a csokor fűszernövényt sóval, szemes borssal ízesítve főzzük 10-15 percig. Tegyük a csirke melleket ebbe a lébe és főzzük kb. 10 percig, majd vegyük ki a léből, törölgessük meg és szedjük szét kb. 5 cm-es darabokra. A diódarabokat 5-8 percig süssük sütőben. A zellerszárakat vágjuk 5 cm-es darabokra. Az almákat vágjuk félbe, és a fél citrom levével öntözzük meg és forgassuk át, majd vágjuk kockákra. Adjuk a csirkét, a zellert, a joghurtot, a majonézt és a diódarabok kétharmadát az almához. Keverjük össze az alapanyagokat és hagyjuk 1 órát állni. Tálaláskor szórjuk meg durvára vágott dióval.

Kiemelt partnerünk