Szezámos csirkesaláta recept

Recept elkészítése:

Szezámos csirkesaláta recept

Hozzávalók 6 személyre:
4.2 dl tyúkhúsleves (kockából),
3 csirkemell,
200 g sárgarépa,
200 g vékony zöldbab,
3 ek. szezámmag,
2 ek. szójaszósz,
2 tk. cukor,
2 ek. minőségi száraz bor,
350 g spagetti,
só, bors.

Elkészítés:

A lebőrözött, kicsontozott csirkemelleket a forrásban lévő levesbe tesszük, és az újraforrástól számítva 12-15 percig lefedve pároljuk. A megtisztított sárgarépát hosszú, széles csíkokra vágjuk és a zöldbabbal együtt forró, sós vízbe tesszük, 5 percig főzzük, majd lecsöpögtetjük. A szezámmagot zsiradék hozzáadása nélkül serpenyőben aranybarnára pirítjuk, majd harmadát elektromos kávédarálóban összeőröljük, s ezt összekeverjük a szójaszósszal, a cukorral, a borral és 2 ek. levessel. Miközben a tésztát sós vízben kifőzzük, a csirkemelleket vékony, keskeny szeletekbe vágjuk. A főtt tésztát megöntözzük 2 ek. szójás keverékkel, egy másik tálban pedig a zöldségeket a maradékkal. Tálaláskor tésztaágyra halmozzuk a húst és a zöldségeket, a tetejét megszórjuk a pirított szezámmaggal. Előételként kínáljuk.

Receptek kategória: