Spárgás-húsos egytál recept

Recept elkészítése:

Spárgás-húsos egytál recept

Hozzávalók 4 személyre:
4 csirkemell,
2 tk. liszt,
25 g vaj,
1 ek. olaj,
1 kis fej vöröshagyma,
2.25 dl tyúkhúsleves (kockából),
200 g spárga,
2 ek. konyak,
1.25 dl tejszín,
só, bors.

Elkészítés:

A lebőrözött, kicsontozott csirkemelleket meghintjük liszttel, sózzuk, borsozzuk és a vajban közepes hőmérsékleten aranybarnára pirítjuk. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és lefedve 5 percig főzzük. Hozzáöntjük a levest, felforraljuk, és 15-20 perc alatt puhára főzzük benne a húst. Közben a spárgafejeket levágjuk, a többit 2.5 cm-es darabokra aprítjuk, s ezeket az utolsó 5 percben a fövő csirkemellekhez adjuk. Végül a húst kivesszük, és melegen tartjuk. A visszamaradt lét és zöldségeket pürésítjük, hozzáadjuk a konyakot és a tejszínt, összekeverjük. Fokozatosan ismét felmelegítjük, ha szükséges ismét sózzuk, borsozzuk. A levágott spárgafejeket kis lábaskában, forrásban lévő kevés sós vízben 3 percig főzzük, majd diónyi vajat keverünk bele. A csirkemelleket tányérra szedjük, meglocsoljuk a mártással, megszórjuk a főtt spárgafejekkel, újburgonyával és zöldsalátával kínáljuk.

Receptek kategória: