Pannónia sajttal töltött csirkemell recept
Hozzávalók:
csirkemell 4 db,
Pannónia sajt 12 dkg,
vaj 6 dkg,
liszt 5 dkg,
tojás 2 db,
zsemlemorzsa 15 dkg,
olaj, só,
szerecsendió.
Elkészítés:
A kicsontozott csirkemellről a bőrt eltávolítjuk. Vékony pengéjű késsel a hús közepébe beleszúrunk, és akkora üreget vágunk benne, hogy tölthető legyen. A sajtot lereszeljük és összegyúrjuk a vajjal. Sóval és reszelt szerecsendióval fűszerezzük. A sajtos tölteléket elosztjuk négy egyenlő részre, és a csirkemelleket ezzel betöltjük. A nyílást hústűvel vagy fogvájóval betűzzük. A hússzeleteket megsózzuk, lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába bundázzuk. Bő, forró olajban megsütjük. Vajas zöldborsóval, rizi-bizivel vagy burgonyapürével tálaljuk.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges