Palóctáji töltött csirkemell recept

Recept elkészítése:

Palóctáji töltött csirkemell recept

Hozzávalók:
1 kg lebőrözött csirkemellfilé,
15 dkg csirkemáj,
10 dkg gomba,
10 dkg vöröshagyma,
5 dkg szalonna,
bors, majoránna, oregánó, rozmaring és bazsalikom, ízlés szerint,
30 dkg burgonya,
10 dkg liszt,
fokhagyma, ízlés szerint,
3 dl olaj,
kevés só.

Elkészítés:

A csirkemelleket kiveregetjük, enyhén sózzuk, borsozzuk, félretéve állni hagyjuk. Közben elkészítjük a tölteléket. Szalonnát kockákra vágunk, majd serpenyőben ropogósra pirítjuk, ezen az apróra vágott hagymát üvegesítjük, majd ráhelyezzük a csirkemájat és a megmosott szeletelt gombát, amit megfűszerezve együtt lepirítunk. Fűszerei bors, majoránna, oregánó, rozmaring, pici bazsalikom, hogy illatos legyen ételünk. Az elkészült és enyhén hűlt tölteléket a már előzőleg előkészített csirkemellekbe göngyöljük. Bundázzuk a következő módon: a reszelt burgonyát liszttel, fokhagymával, sóval félkemény állagúra keverjünk, s ebben a masszában forgatjuk meg a csirkemelleket. Serpenyőben olajat hevítünk, és lassú tűzön pirosra sütjük a töltött, göngyölt húsokat. Szalmaburgonyával és párolt rizzsel tálaljuk.

Elkészítési idő: 1 óra
Italajánlatunk: Siklósi olaszrizling

Receptek kategória: