Paella Costa Brava módra recept

Recept elkészítése:

Paella Costa Brava módra recept

Hozzávalók:
1 csirke melle és combjai,
25 dkg nyers rák (fagyasztott is lehet),
6 gerezd fokhagyma,
1/2 dl olaj,
25 dkg spagetti,
5 dkg tisztított, fehér mandula,
1 mokkáskanál sáfrányos szeklice,
1 mokkáskanál törött fehér bors,
2 húsleveskocka,
2 dl paradicsom ivólé.

Elkészítés:

A csirkemellet kicsontozzuk, és négybe vágjuk, a combokat a forgóknál elfelezzük. A húst megsózzuk, majd a forró olajon megfuttatott fokhagymára tesszük. Mindkét oldalát szépen megsütjük, ezután rátesszük a rákot, és ugyancsak pirítjuk néhány percig. Beleszórjuk a fűszereket és a húsleveskockát. Ráöntünk bő egyliternyi fehér hal alaplevet meg a paradicsom ivólevet. (A fehér hal alaplé receptje a halételeknél megtalálható.) A forrásban lévő ételbe tesszük az összetört spagettit és befedve, nagyon kis lángon addig főzzük, amíg a tészta az összes levet felszívja. Addigra a csirkehús is megpuhul. Végül belekeverjük a szeletekre vágott mandulát. Az étel akkor van készen, ha semmi folyadék sincs a tészta meg a hús alatt, de nem száraz. Ha a levét idő előtt elfövi, akkor apránként kevés forró vizet adunk hozzá. Vigyázzunk arra, nehogy túlságosan nedves legyen a kész paella, ilyenkor fedő nélkül addig forraljuk az ételt, amíg a felesleges folyadék elpárolog.

Receptek kategória: