Padlizsános csirke 2. recept

Recept elkészítése:

Padlizsános csirke 2. recept

Hozzávalók:
60 dkg csirkemell, vagy comb,
80 dkg padlizsán,
3 ek étolaj,
4 dkg margarin,
10 dkg zöldpaprika,
15 dkg paradicsom,
10 dkg vöröshagyma,
só, 1 dl húsleveskocka.

Elkészítés:

A padlizsánt meghámozzuk, hosszában ujjnyi szeletekre vágjuk, és enyhén besózva fél óráig állni hagyjuk. Ezután leitatjuk róla a nedvességet, és a padlizsánszeleteket az olajban megsütjük. Közben a margarinon a csirke mindkét oldalát megsütjük, és sorban egy mély tűzálló tálba rakjuk. Betakarjuk a padlizsánnal, a tetejére fektetjük a felszeletelt zöldpaprikát, majd a paradicsomot és a végén a karikára vágott hagymát. Két deci meleg vízben feloldjuk a leveskockát, ráöntjük a padlizsános csirkére. Forró sütőben kb. 45 percig sütjük. Ezután a fóliát levesszük és elpárologtatjuk a levét.

Receptek kategória: