Narancsos-mazsolás csirkemell recept

Recept elkészítése:

Narancsos-mazsolás csirkemell recept

Hozzávalók:
2 nagy csirkemell,
3 dkg füstölt szalonna,
2 kisebb alma,
5 dkg mazsola,
2 narancs,
fél citrom,
liszt,
só,
szegfűszeg,
babérlevél.

Elkészítés:

A melleket a rostjaikra merőlegesen sűrűn bevagdaljuk. A nyílásokra egy-egy vékony szalonna- és almaszeletet nyomunk, a maradékot a hús köré rakjuk. A hússzeleteket tepsibe fektetjük, a darabos fűszereket mellédobjuk. Alufóliával lefedjük, a sütőben először átforrósítjuk, majd puhára pároljuk. Utána a fóliát levesszük, a húst kissé megsózzuk. A lé háromnegyed részét átöntjük egy másik tálba. A pecsenyét a sütőbe visszatoljuk, megpirítjuk. A pecsenyelevet a liszttel simára keverjük, hozzáadjuk a mazsolát, és 4-5 percig forraljuk, majd citromlével ízesítjük. A húst forró tálra fektetjük, a mártást melléöntjük.
Párolt rizst és zöldséget kínálhatunk hozzá. (Aki nem szereti a mazsolát, gombát is keverhet a mártásba.)

Receptek kategória: