Mustáros csirkemell recept
Hozzávalók 4 személyre:
4 nagyobb, bőrös csirkemell,
mustár,
zelleres só, vagy olasz fűszerkeverék,
20-25 dkg füstölt sonka 1 dl száraz fehérbor,
5-6 dkg reszelt sajt (a legjobb a friss Parmezán).
Elkészítés:
A megmosott, leszárított csirkemellek bőre alatt zsebeket alakítunk ki, melyeket zelleres sóval vagy olasz fűszerkeverékkel fűszerezünk, és vékonyan kikenjük mustárral, s megtöltjük az egészen apróra vágott sonkával. Tepsiben vagy tűzálló edényben egymás mellé helyezzük, meglocsoljuk a borral, megszórjuk reszelt sajttal és forró sütőben kb. fél óra alatt. megsütjük. Akinek nem sikerül a sonkát a bőr alá tölteni, vághat zsebeket a húsba is, s amikor a sonkát betöltötte, a melleket hústűvel összetűzi. Szokatlan, de jól illik hozzá az egész levélként frissen párolt spenót és vajon párolt sárgarépa.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges