Mexikói csirke recept

Recept elkészítése:

Mexikói csirke recept

Hozzávalók:
1 nagyobb csirkemell,
15 dkg főtt, sötétvörös (barna) bab,
10 dkg rizs,
5 dkg mazsola,
3 evőkanál marinált paprikakocka,
1 nagy fej vöröshagyma,
4 evőkanál olaj,
1 púpozott teáskanál currypor,
1 darabka száraz cseresznyepaprika (aki nem szereti, hagyja el),
1 doboz csemege morzsolt kukoricakonzerv,
késhegynyi római kömény (vagy egyszerű köménymag),
ízlés szerit só és törött bors.

Elkészítés:

Nagy serpenyőben az olajon a finomra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, majd a tűzről lehúzva belekeverjük a köménymagot és az apróra vágott csirkemellet. Kevergetve fehéredésig pirítjuk, majd a serpenyőből kivéve félretesszük. Helyére szórjuk a megmosott és lecsurgatott rizst, amit üvegesre pirítunk. Hozzáadjuk a megmosott mazsolát, majd ráöntjük a kukoricát (levével együtt). A serpenyőbe visszatesszük a csirkemellet, hozzáadjuk a főtt babot és a paprikakockákat, végül annyi vizet öntünk rá, amennyi bőven ellepi. Belekeverjük a curryt, a borsot, és 1 teáskanálnyi sóval ízesítjük. Óvatosan összekeverjük, majd az edényt befedjük. Felforralva, kis lángon, keverés nélkül 25 percig főzzük. Ezután a lángról lehúzzuk, de a fedőt rajtahagyva legalább 20 percig saját gőzében hagyjuk állni. Tálalás előtt óvatosan, villával felkeverjük.

Receptek kategória: