Mandulás csirkemell recept

Recept elkészítése:

Mandulás csirkemell recept

Hozzávalók 4 személyre:
4 (egyenként 150g-os) csirkemell,
100g felaprított mandula,
2 teáskanálnyi őrölt mandula,
1 evőkanál liszt,
1 tojás,
2 evőkanál akácméz,
2 evőkanál ecet,
3 evőkanál olaj,
só, bors.

Elkészítés:

A felaprított mandulát 1 evőkanál olajon aranyszínűre pirítjuk. Folyamatosan keverjük, hogy egyenletesen piruljon. Lehúzzuk a tűzről. 2 tálkát készítünk elő. Az egyikben összekeverjük a mandulát és a lisztet, a másikban az egész tojást kikeverjük egy evőkanál vízzel és ugyanannyi olajjal. Sózzuk, borsozzuk. A hússzeleteket megmártjuk a tojásban, majd meghempergetjük a mandulás lisztben. A maradék olajat a vajjal Serpenyőben felforrósítjuk, a hússzeleteket belefektetjük, és 8-10 percig sütjük, majd jól lecsöpögtetjük. A serpenyőből kiöntjük a zsiradékot, beletesszük a mézet és az ecetet, 2-3 percig forraljuk. Ráöntjük a csirkére, majd meghintjük az aranyszínűre pirított mandulaszilánkokkal.

Receptek kategória: