Magyaros csirkemell recept

Recept elkészítése:

Magyaros csirkemell recept

Hozzávalók:
2 evőkanál olaj,
4 nagy, kicsontozott csirkemell (kb. 700 g),
2 közepes fej vöröshagyma,
1 közepes zöldpaprika,
1 kis konzervdoboz hámozott paradicsom (400 g),
2 evőkanál őrölt paprika,
1/8 l tyúkhús alaplé,
1/8 l tejföl,
őrölt fekete bors, só,
aprított petrezselyem-zöld, ízlés szerint.

Elkészítés:

Az olajat felforrósítjuk egy nagy serpenyőben. A csirkemelleket be- letesszük, és kb. 10 percig sütjük, amíg mindenütt meg nem barnulnak. A hagymákat megtisztítjuk, és durvára vágjuk. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, a húsát csíkokra vágjuk. A paradicsomot lecsöpögtetjük és összevágjuk. A csirkemelleket kivesszük a serpenyőből és megsózzuk. A hagymát és a paprikacsíkokat beletesszük a serpenyőbe, 3 percig pároljuk, amíg puhulni nem kezdenek. A serpenyőben lévő zöldséghez hozzáadjuk a paradicsomot, őrölt paprikát és tyúkhús-alaplét majd erős lángon felforraljuk. Ezután újra beletesszük a csirkemelleket, és gyenge lángon lefedve 10 percig főzzük, amíg a hús és a zöldség el nem készül. Belekeverjük a tejfölt és felforrósítjuk, de már nem forraljuk. Sóval és borssal ízesítjük az ételt, tálra tesszük, megszórjuk az aprított petrezselyemmel és felszolgáljuk.

Elkészítési ideje: 35 perc

Receptek kategória: