Las Palmas-i párolt csirke recept

Recept elkészítése:

Las Palmas-i párolt csirke recept

Hozzávalók 4 személyre:
1 egész csirke (vagy személyenként egy alsó és felső csirkecomb vagy fél csirkemell),
1 kanál zsiradék,
2 vöröshagyma vagy újhagyma,
1 fej fokhagyma,
1 babérlevél,
1 kanál édes,
őrölt pirospaprika,
1 pohárnyi vörösbor,
só, bors,
4 közepes burgonya.

Elkészítés:

A zsiradékot forrósítsuk fel egy nagyobb lábosban és a megmosott, apróra feldarabolt és sóval, borssal fűszerezett csirkét pirítsuk aranybarnára benne. Ezután hozzáadjuk a felaprított hagymát, a fokhagymagerezdeket, a babérlevelet, a pirospaprikát. Jól elkeverjük, majd felöntjük a borral és fedő alatt kb. 30 percig pároljuk. Ezalatt a burgonyát meghámozzuk és kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. Egy nagy serpenyőben két evőkanál zsiradékot felforrósítunk, majd időnként átkeverve aranybarnára pirítjuk benne. (Ha vízben vagy mikrohullámú sütőben előfőzzük, akkor hamarabb elkészül.) Amikor a krumpli belül puha, kívül pedig ropogósra sült, akkor hozzáöntjük a csirkéhez, elkeverjük, és további 5 percig főzzük. Forrón tálaljuk.

Receptek kategória: