Kijevi csirkemell 4. recept

Recept elkészítése:

Kijevi csirkemell 4. recept

Hozzávalók:
Csirkemell,
só, törött bors,
őrölt kömény,
fokhagyma,
áztatott zsemle (csirkemellenként 1 db),
fűszervaj trappista sajt olaj a kisütéshez.

Elkészítés:

A csirkemellet lebőrözzük és kifilézzük, ledaráljuk. Sóval, borssal, köménnyel, fokhagymával ízesítjük. Hozzáadjuk az áztatott kinyomkodott zsemlét. Tojás nem kell hozzá. Jól összekeverjük fasírtmasszához hasonló masszát kapunk. A masszából kis adagokat kezünkbe veszünk és ellapítjuk, a közepébe teszünk a fűszervajból és egy kb. mokkacukor nagyságú trappista sajtot. Gombóccá formáljuk. Szikkadt zsemlét kis kockára vágunk, és egy tálcán elterítjük. A gombócokat a zsemlyekockákban megforgatjuk, hogy tüskésen ráragadjanak, kicsit a kezünkkel rá is nyomkodjuk. Nagyon forró bő olajban úgy sütjük ki, mint a rántott húst, forgatva, hogy minden oldala szép ropogós piros legyen.

Receptek kategória: