Kijevi csirkemell 3. recept

Recept elkészítése:

Kijevi csirkemell 3. recept

Hozzávalók:
4 fél csirkemell, a szárnyával együtt,
25 dkg trappista sajt,
25 dkg vaj,
(ízlés szerint szerecsendió),
2 ek liszt,
1 tojás,
10 dkg zsemlemorzsa,
olaj a sütéshez,
só, őrölt bors.

Elkészítés:

Kis lyukú reszelőn reszeljük le a sajtot, és dolgozzuk össze a vajjal. Osszuk 4 részre, és formázzunk minden darabból egy 5-6-cm hosszú, 2-3 cm átmérőjű hengert, majd tekerjük őket egyenként alufóliába, és tegyük mélyhűtőbe. Mossuk meg jól a csirkemelleket, és papírtörlővel szárítsuk le. Sózzuk, borsozzuk meg. Vegyük ki a vajhengereket a mélyhűtőből, távolítsuk el az alufóliát, és tegyünk minden csirkemell közepére egyet. Hajtsuk rá a csirkemelleket, és hústűvel vagy fogvájóval tűzzük össze. Ügyeljünk arra, hogy jól zárjon, különben a vaj kifolyik. Szórjuk a lisztet egy tányérba, és forgassuk meg benne a húsdarabokat. A tojást keverjük ki egy ek vízzel, sózzuk, borsozzuk meg. Tegyük a zsemlemorzsát egy tányérba. Forgassuk meg a belisztezett húsdarabokat először tojásban, majd zsemlemorzsában. Tipp: még ízletesebb lesz, ha a csirkemelleket egyszerűen megszurkáljuk, a sajtos vajas tölteléket habzsákba tesszük, és ebből töltjük a húsba vágott lyukakba. Majd bepanírozzuk és kisütjük. Köret: tárkonyos paradicsomsalátát vagy petrezselymes burgonyát kínáljunk mellé. + egy megjegyzés - egy étteremben úgy készítették, hogy a sajtos vajba kevertek szerecsendiót - isteni finom volt! A csirkemellel egy-két jó tanács. Úgy lehet a legegyszerűbben a szárnyával együtt levenni a pipi-cicit, hogy a hátán a szárny tövétől a feneke felé futó pálcika csontot kitapogatjuk, ez kb. 3-4 centi, ez alatt bevágunk, egész a nyakáig, úgy hogy a szárny lehetőleg ezen maradjon, és ezután, a mellet két oldalt végigvágjuk hagyományos módon, vagy pedig egy erőteljes mozdulattal letépjük a farhátról. A csirke mellet, úgy csontozhatjuk ki a legegyszerűbben, ha a deszkára tett mellnek a csontjára ököllel egy erőteljes ütést mérünk, és ezután megfordítjuk, majd a csontokat két újjal megfogva, könnyedén kicsavarjuk belőle. Húúhh! De hosszú volt ezt így leírni. Az egész művelet, a mell levágása, és kicsontozása nem tart tovább, mint 15-20 másodperc.

Receptek kategória: