Kijevi csirkemell 1. recept

Recept elkészítése:

Kijevi csirkemell 1. recept

Hozzávalók 4 személyre:
4 fél csirkemell a szárnyával együtt,
25 dkg trappista sajt,
25 dkg vaj,
2 evőkanál liszt,
1 tojás,
10 dkg zsemlemorzsa,
olaj a sütéshez,
só, őrölt bors.

Elkészítés:

Reszeljük le a sajtot, és dolgozzuk össze a vajjal. Osszuk 4 részre és formázzunk belőlük egy-egy 2-3cm átmérőjű hengert, majd külön alufóliába tekerve tegyük a mélyhűtőbe. A megmosott, szárazra törölt csirkemellet sózzuk és borsozzuk meg. Vegyük ki a vajhengereket a hűtőből, és (fólia nélkül) tegyünk minden csirkemell közepébe egyet. Hajtsuk ra a csirkemellet, és hústűvel vagy fogvájóval tűzzük össze. Ügyeljünk arra, hogy jól zárjon, különben kifolyik a vaj. Szórjuk a lisztet egy tányérba, és forgassuk meg benne a húst. A tojást keverjük ki egy evőkanál vízzel, sózzuk es borsozzuk meg. Tegyük a zsemlemorzsát egy tányérba. Forgassuk meg a belisztezett húsokat először a tojásban, majd a zsemlemorzsában. Frituban 175C-on 12-15 percig sütjük óvatosan forgatva, nehogy kilyukasszuk őket. Tűzforrón tálaljuk, köretnek rizst kínálunk mellé. A hús felvágásakor a vaj kifolyik a rizsre, ízesítve azt.

Receptek kategória: