Kelben párolt csirkemell recept

Recept elkészítése:

Kelben párolt csirkemell recept

Hozzávalók 4 személyre:
4 közepes nagyságú csirkemell (nagyjából 1 kg),
1 kg kelkáposzta,
20 dkg húsos kolozsvári szalonna,
15 dkg gyulai kolbász,
30 dkg vegyes zöldség,
1 nagy fej hagyma,
5 dl csirkehúsleves (lehet leveskockából is),
1 kis csomó petrezselyem,
1-2 mokkáskanál majoránna,
1 szegfűszeg,
3 evőkanál olaj,
őrölt bors, só.

Elkészítés:

A lebőrözött csirkemelleket sóval, borssal bedörzsöljük, és forró olajban mindkét oldalon hirtelen átsütjük. Mellé tesszük egészben a szalonnát, s 2-3 kanál levest adva hozzá, fedő alatt félig megpároljuk. Közben egészben néhány percig főzzük a kelkáposztát, s ha kihűlt, leveleire szedjük. A visszamaradt pecsenyelét magas falú tepsibe vagy tűzálló tálba öntjük, hogy az alját mindenütt egyenletesen elfedje. A kelkáposztalevelek felével kibéleljük a tepsit, ráfektetjük a csirkemelleket, mellé teszzük a szalonnát, és ugyancsak egészben a kolbászt, a megtisztított és hasábra vágott zöldségeket, az egész hagymát, amelybe beleszúrtuk a szegfűszeget. Sóval, borssal, majoránnával fűszerezzük. A kelkáposzta másik felével az egészet beborítjuk, ezt is fűszerezzük, ráöntjük a húslevest és lefedve, sütőben puhára pároljuk. Ha kész, a hagymát a szegfűszeggel együtt kidobjuk. Tálalásnál a tányérra előbb kelkáposztát teszünk, arra csirkemellet, melléje pedig a zöldséget, a vékonyan felszeletelt szalonnát és kolbászt. A tetejét meghintjük vágott petrezselyemmel.

Receptek kategória: