Karalábés csirkemell recept

Recept elkészítése:

Karalábés csirkemell recept

Hozzávalók:
1 csirkemell,
4 zsenge karalábé,
2 dl tej,
3 evőkanál olaj,
1 evőkanál finomliszt,
1 evőkanál vegeta,
1 mokkáskanál őrölt fehér bors,
1 mokkáskanál cukor,
kevés só.

Elkészítés:

A csirkemellet kicsontozzuk, bőrét lehúzzuk (levesbe belefőzhetjük), és vékony csíkokra vágjuk. A karalábét nagyon vékonyan lehámozzuk, és ugyancsak felcsíkozzuk. A karalábéleveleket megmossuk, és finomra (mint a petrezselyemzöldet) metéljük. A tejbe belekeverjük a Vegetát, a fehér borsot és a cukrot. Az olajat felforrósítjuk, rátesszük a csirkemell-csíkokat és a karalábét. Fehéredésig pirítjuk, közben folyamatosan kevergetjük. A serpenyőbe ezután beleszórjuk a karalábéleveleket, majd leöntjük a fűszeres tejjel. Fedő alatt, lassú tűzön addig pároljuk, amíg puha lesz. Végül 2 dl vízben elkeverjük a lisztet, és a forrásban lévő ételbe habarjuk. Ötpercnyi forralás után lehúzzuk a tűzről. Tálalás előtt felkeverjük. (Ha túlságosan lesül alatta a pecsenyelé, egy-két evőkanálnyi forró vízzel pótoljuk.) Sűrű mártás marad alatta.
Vajas burgonyát vagy párolt rizst kínálhatunk hozzá.

Receptek kategória: