Izraeli csirke recept

Recept elkészítése:

Izraeli csirke recept

Hozzávalók 4 személyre:
4 bőrtelen, filézett csirkemell,
2 vöröshagyma,
16 kimagozott szilva (befőtt),
1 kis konzerv darabolt ananász,
2 evőkanál vaj vagy margarin,
8 dkg mazsola,
1/2 kiskanál chilipor,
2 kiskanál szójaszósz,
3 dl húsleves kockából.
A rizshez:
2 sárgarépa,
1 gerezd fokhagyma,
4 dl rizs,
2 evőkanál vaj vagy margarin,
4 dkg mazsola.

Elkészítés:

A csirkemelleket besózzuk. A hagymát apróra vágjuk. A szilvát és az ananászt leszűrjük. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a csirkét barnára sütjük benne. Áttesszük egy lábasba. A visszamaradt zsiradékban átmelegítjük a hagymát, a mazsolát. a szilvát és az ananászdarabokat, majd hozzátesszük a csirkéhez. Megszórjuk a fűszerekkel, beleöntjük a szójaszószt és a húslevest, és kb. 40 percig lassú tűzön lefedve pároljuk. A sárgarépát megtisztítjuk és lereszeljük. A rizst szűrőben megmossuk és lecsöpögtetjük. A fokhagymát átnyomjuk. A vajat, 7 dl vizet, a sárgarépát, a mazsolát, 1,5 kiskanál sót, egy csipet borsot és a fokhagymát felforraljuk. Hozzáadjuk a rizst, és lefedve, lassú tűzön kb. 15 percig pároljuk. A sütőt 100 fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. A rizst egy tepsiben szétterítjük, és azt körülbelül 10 percre a sütőbe tesszük. A csirkével együtt tálaljuk.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva.

Receptek kategória: