Ízletes nyári szárnyasragu recept

Recept elkészítése:

Ízletes nyári szárnyasragu recept

Hozzávalók 4 személyre:
1 tasak Maggi Tejszínes Gombás Ragu Fix,
2 db Maggi Tyúkhúsleveskocka,
40 dkg filézett csirkemell,
15 dkg sárgarépa,
15 dkg karfiol,
10 dkg zöldborsó,
15 dkg vegyes gomba: laska és csiperke,
1 fej vöröshagyma,
1 pohár tejföl,
szűrt citromlé,
kevés friss petrezselyem,
1 dl étolaj.

Elkészítés:

A finomra aprított vöröshagymát előhevített olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a megmosott, kockákra vágott csirkehúst, s együtt pirítjuk tovább. Felöntjük fél liter, Maggi Tyúkhúsleveskockából készített levessel, beletesszük a megtisztított, rózsáira szedett karfiolt és kis lángon főzzük. A gombát és a répát alaposan megtisztítjuk, megmossuk, majd apróra szeljük. Mikor a hús félig megpuhult, a gombát, a répát a zöldborsóval együtt hozzátesszük, és tovább főzzük. A Maggi Tejszínes-gombás Ragu Fixet csomómentesen elkeverjük a tejföllel, és behabarjuk vele a levest. Frissen vágott petrezselyemzölddel, szűrt citromlével ízesítjük, és lassú tűzön készre főzzük.
Tipp: Őzláb- és szegfűgombával is finom.
Italajánlat: jól temperált sör.

Elkészítési idő: 40 perc

Receptek kategória: