Illatos csirkeragu recept

Recept elkészítése:

Illatos csirkeragu recept

Hozzávalók:
60 dkg csirkemell,
fél kg gesztenye,
6-7 evőkanál szójaszósz,
1 evőkanál konyak,
1 fej lilahagyma,
1 kis gyömbér,
1 evőkanál cukor,
3-4 evőkanál olívaolaj.

Elkészítés:

A felkockázott csirkehúst egy tálkába tesszük, meglocsoljuk szójaszósszal és konyakkal. Pihentetjük addig, amíg a többi anyagot előkészítjük. A gyömbért hámozzuk meg és szeleteljük vékony metéltre, a hagymát vékonyan karikázzuk fel, és a megfőtt, megtisztított gesztenyét aprítsuk fel. Hevítsük fel az olajat, tegyük bele a hagymát, a gyömbért és a húst a páclével együtt. Kevergessük, amíg a hús megpuhul. Akkor szórjuk meg cukorral, tegyük bele a gesztenyét, és öntsünk rá kb. Fél liter vizet. Tegyünk fedőt az edényre, és gyenge tűzön pároljuk kb. Háromnegyed óráig. A ragut főtt rizságyon tálaljuk, hagymával, almaszeletekkel díszítjük.

Receptek kategória: