Illatos csirke recept

Recept elkészítése:

Illatos csirke recept

Hozzávalók 4 személyre:
1,2 kg csirke (comb vagy mell),
5 dkg vaj vagy olaj,
20 dkg füstölt sonka,
1 hagyma,
1 evőkanál paradicsompüré,
1 kiskanál törött bazsalikom,
2 dl tejföl,
5 dkg reszelt sajt,
só, liszt.

Elkészítés:

A megmosott csirkemelleket, combokat feldaraboljuk, lisztben megforgatjuk, és forró vajban vagy olajban mindkét oldalán hirtelen kisütjük. A húsokat lábasban vagy mélyebb tűzálló edényben lerakjuk. A visszamaradt zsiradékban kisütjük a vékony csíkokra metélt sonkát, és a csirkére szórjuk. Az ismét csak visszamaradt zsiradékban megdinszteljük a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a paradicsompürét és a bazsalikomot, kevés vízzel felforraljuk, és a csirkére öntjük, majd lefedve puhára pároljuk. A sós, füstölt sonka miatt vigyázva sózzuk. Amikor a hús megpuhult, ráöntjük a reszelt sajttal összekevert tejfölt, és még egyszer felforraljuk. Tálalásnál friss bazsalikomlevelekkel díszíthetjük. Leginkább rizs való hozzá köretnek, és fejes saláta.

Receptek kategória: