Hússal töltött sült paprika recept
Hozzávalók 4 személyre:
8 közepes nagyságú zöldpaprika,
30 dkg darált pulyka- vagy csirkemell,
1 zsemle,
1 tojás,
1 csomó petrezselyem,
2 gerezd fokhagyma,
1 dl olívaolaj,
só, őrölt fekete bors.
Elkészítés:
A darált csirkemellet a vízben áztatott és kinyomkodott zsemlével, két evőkanál olajjal, a szétnyomott fokhagymával, a tojással és ízlés szerinti mennyiségű sóval, borssal összedolgozzuk, kis ideig pihentetjük, majd megtöltjük vele a kicsumázott és hosszában félbevágott paprikákat. Olajjal kikenjük a tepsit, lerakjuk a megtöltött paprikákat, kevés vizet öntünk alájuk, és előmelegített sütőben nagyjából háromnegyed óra alatt megsütjük. Nem lesz hátrányára, ha a sütés befejezése előtt tíz perccel reszelt sajttal megszórjuk, s így fejezzük be a sütést. A tölteléket készíthetjük maradék sertés- vagy marhasültből is.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges