Hirtelen sült csirke tárkonymártással recept

Recept elkészítése:

Hirtelen sült csirke tárkonymártással recept

Hozzávalók:
4 csirkemell,
2,5 dl tejszín,
3 ek. vaj,
1 tk. Tárkony,
2,5 dl száraz Vermouth,
1 csipetnyi só, és bors,
2 tk. Dijon mustár.

Elkészítés:

A csirkemelleket kicsontozzuk, lebőrözzük, majd egyforma vastag szeletekre kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk. A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben, a csirkemell mindkét oldalát 4 percig hirtelen megsütjük. Félretesszük, és melegen tartjuk. Közben elkészítjük a mártást: Összekeverjük a mustárt, és a Vermutot (Vermouth), és hozzáadjuk a serpenyőben maradt vajhoz, majd csomómentesre keverjük. Takarék- lángon addig főzzük, amíg az így kapott pecsenyelé a felére csökken, majd hozzáadjuk a tejszínt és a tárkonyt, és folyamatos keverés közben kb. 5-10 perc alatt sűrűre főzzük. Tálalásnál a csirkemelleket egy pecsenyés tálra helyezzük, és a mártással meglocsoljuk. A megmaradt felesleges mártást, kis tálkában az asztalra adjuk a köret mellé. Köretnek párolt rizst, és sült banánt tálalunk.

Elkészítési ideje: 5 perc az előkészítés, 10 perc a főzés, könnyebb, ha kicsontozott csirkemellet veszünk.

Receptek kategória: