Hegedűs húsfalat recept

Recept elkészítése:

Hegedűs húsfalat recept

Hozzávalók:
25 dkg maceszliszt vagy pászkagombóc dara,
25 dkg kicsontozott csirkemell,
3 dl tej,
3 db egész tojás,
1 kis fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 mokkáskanál őrölt gyömbér,
kevés liszt.

Elkészítés:

A tojásokat habosra verjük, hozzáöntjük a tejet, a fűszereket, a megtisztított, finomra aprított vöröshagymát, valamint a szétzúzott fokhagymát, és belekeverjük a maceszlisztet. 20 percnyi pihentetés után hozzáadjuk a közben ledarált csirkemellet. Jól összedolgozzuk, majd a húsos masszából apró rudacskákat formázunk. Lisztben megforgatjuk és 170 fokra felforrósított olajba téve, szép pirosra megsütjük (8-10 perc). Sör vagy bor mellé kitűnő. Nagyon egyszerűen készíthető.

Receptek kategória: