Gyümölcsös szárnyassaláta recept

Recept elkészítése:

Gyümölcsös szárnyassaláta recept

Hozzávalók 4 személyre :
30 dkg főtt szárnyashús (legjobb a csirke- vagy pulykamell),
2 kiwi,
1 mangó (vagy 4 nagy sárgabarack),
1 rózsaszín húsú grapefruit.

A marinádhoz:
1 teáskanál cukor,
1 citrom leve,
1 narancs leve,
6 evőkanál tejföl,
2 evőkanál rum,
frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint,
1 friss mentalevél (vagy 1 mokkáskanál szárított).

Elkészítés:

A szárnyas húst vékony csíkokra metéljük. A kivit és a mangót meghámozzuk, az utóbbinak a magját eltávolítjuk, a gyümölcsöket csíkokra vágjuk, közben a kicsurgó levet felfogjuk. A grapefruitot úgy hámozzuk meg, hogy a fehér héja se maradjon rajta. A gyümölcshúst kockákra vágjuk, a kicsurgó levét ennek is felfogjuk. Az összes hozzávalót tálba tesszük, és összekeverjük. A marinádhoz a cukrot a citromlében és a narancslében kevergetve feloldjuk, majd hozzáadjuk a tejfölt. A rumot és a gyümölcsök felfogott levét beleöntjük, és borssal valamint a nagyon finomra vágott mentalevéllel fűszerezzük.

Tipp: Az egzotikus gyümölcsök ideális kiegészítői a szárnyas salátának. Mangó helyett friss ananászt is használhatunk. A grapefruit fehér héját is eltávolítjuk, így lesz igazán finom.

A marinádot a gyümölcsös szárnyas húsra öntjük, jól összekeverjük, és kevés mentalevéllel díszítjük.

Köret: friss franciakenyér.
Italajánlatunk: fehérbor vagy rozé újbor.

Receptek kategória: