Csirkemell almakarikákkal recept

Recept elkészítése:

Csirkemell almakarikákkal recept

Hozzávalók:
4 nagy, kicsontozott csirkemell (700 g),
só, fekete bors,
2 alma (nem szétfövő fajta, pl. Granny Smith),
2 evőkanál vaj vagy margarin,
1 evőkanál olaj,
1/8 l tyúkhús alaplé,
4 evőkanál főzőtejszín,
1/2 teáskanál szárított kakukkfű, morzsolt,
1/8 l almalé,
1 teáskanál étkezési keményítő.

Elkészítés:

A csirkemelleket sóval és borssal ízesítjük. A hámozatlan almákból kiszedjük a magházat, és az almát 5 mm vastag karikákra vágjuk. 1 evőkanál vajat felforrósítunk közepes méretű serpenyőben, beletesszük az almakarikákat, és 3 percig pároljuk közben egyszer megfordítjuk. Az almadarabokat habszedő kanállal óvatosan kivesszük, és lefedve melegen hagyjuk. A maradék vajat és az olajat ugyanabban az edényben közepes hőmérsékleten felforrósítjuk. A csirkemelleket beletesszük, és minden oldalról 5-6 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz. A kész csirkehúsdarabokat habszedő kanállal kiemeljük a serpenyőből, majd egy tálra helyezve melegen tartjuk. A serpenyőbe beleöntjük a levest, a tejszínt és a kakukkfüvet, majd felforraljuk. Az almalét az étkezési keményítővel kis tálkában csomómentesen elkeverjük, beleöntjük a serpenyőbe, és állandó keverés mellett újra felforraljuk. Körülbelül 1 percig főzzük tovább, amíg a mártás besűrűsödik. Leöntjük vele a csirkemelleket majd almakarikákkal díszítve tálaljuk.

Elkészítési ideje: 25 perc

Receptek kategória: