Csirkehús ananásszal (édes-savanyú) recept

Recept elkészítése:

Csirkehús ananásszal (édes-savanyú) recept

Hozzávalók:
1 kg csirkemell,
30 dkg ananász (konzerv vagy friss),
15 dkg uborka,
3 paradicsom,
1 közepes hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
másfél evőkanál ketchup,
1 evőkanál cukor,
1 ek. kínai fűszer,
1 ek. liszt,
1dl víz,
2 ek olaj,
só.

Elkészítés:

Az olajon aranybarnára pirítjuk az összezúzott fokhagymát, hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkehúst, 5 percig kevergetjük, utána rászórjuk a kínai fűszert és egy kk. sót. Beleöntünk egy deci vizet és lefedjük. Ha már majdnem puha a hús, hozzáadjuk a kockára vágott ananászt, uborkát, hagymát, paradicsomot, cukrot, ketchupot, összekeverjük, és további 10 percig főzzük, amíg az uborka meg nem puhul. Végül 3-4 kanál vízzel vagy ananászlével simára keverjük a lisztet, és ezt is az ételhez adjuk, óvatosan, de jól meg keverjük, s 3 perc múlva kész is van. Körítése természetesen a párolt rizs, esetleg kókusszal gazdagítva.

Receptek kategória: