Brüsszeli cikória recept

Recept elkészítése:

Brüsszeli cikória recept

Hozzávalók:
4 cikória,
1,5 l víz,
1 evőkanál citromlé,
2 teáskanál só,
2 nagyobb filézett csirkemell (kb. 50 dkg),
3 evőkanál vaj,
2,5 dl húsleves,
1 evőkanál liszt,
1,2 dl tejszín,
1 csipet reszelt szerecsendió,
1 csipet fehér bors,
4 szelet sovány füstölt sonka,
2 tojássárgája,
4 evőkanál reszelt sajt.

Elkészítés:

A cikória torzsáját vágjuk ki. A vizet forraljuk fel a sóval, citromlével, és a cikóriákat főzzük benne 15 percig. A csirkemellet vágjuk kis kockákra, és két evőkanál vajon pirítsuk 6 percig folyamatosan kevergetve. A maradék vajat olvasszuk fel egy kisebb serpenyőben, szórjuk rá a lisztet, várjunk, amíg egy kicsit elszíneződik, majd öntsük fel a húslevessel, és főzzük sűrűre, forraljuk tíz percig lassan. Keverjük a mártáshoz a tejszínt, a szerecsendiót, sózzuk, borsozzuk, és adjuk hozzá a csirkehúst. A sütőt melegítsük elő 200°C-ra. A cikóriákat szűrjük le és vágjuk félbe. Egy tálat vajazzunk ki, tegyünk le négy fél cikóriát, szedjük rá a húst, és borítsuk be a megmaradt cikóriákkal. A cikóriákat borítsuk be sonkaszeletekkel, öntsük rá a tojássárgákkal, reszelt sajttal elkevert megmaradt mártást. Sütőben süssük tíz perc alatt aranyszínűre.

Receptek kategória: