files/images/cseresznye/cseresznye.jpg
Hozzávalók
50 dkg vegyes ecetes gyümölcs (házi, eltett savanyú cseresznye, savanyú őszibarack stb.),
1 nagy fej vöröshagyma,
20 dkg savanyú káposzta,
2 evőkanál olaj,
1 teáskanál mustár,
ízlés szerint cukor,
só.
Recept elkészítése:
A gyümölcsöket leszűröm, kimagozom, és jellegüknek megfelelően apróra darabolom. A gyümölcs ecetes levéből 2-3 evőkanálnyit összekeverek a mustárral, az olajjal, a cukorral, a sóval, majd beleforgatom a feldarabolt gyümölcsöket, az apróra vagdalt savanyú káposztát, a megtisztított és hajszálvékony karikákra vágott, megsózott vöröshagymát. Jól átforgatom, és lefedve érlelem a hűtőszekrényben fél napig. Mindenfajta szárnyas sülthöz kiváló saláta.
Elkészítési idő: 20 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges