Brassói káposzta recept

Brassói káposzta recept
Hozzávalók 4 személyre:

1 kg fejes káposzta,
40 dkg sertéshús,
15 dkg füstölt szalonna,
2 dl tejföl,
1 evőkanál liszt,
köménymag, só.

Elkészítés:

A káposztát gyaluld, vagy vágd szálasra és a nagyobb darabokra osztott hússal, sóval, egy kávéskanálnyi köménymaggal tedd föl főni annyi vízben, amennyi az egészet ellepi. A felszeletelt szalonnát süsd ki. A tejfölt keverd el a liszttel és a szalonna zsírjával. Ha a hús megpuhult, vedd ki a káposztából, de tarts melegen. A káposztához add hozzá a bekevert tejfölt, s együtt jól forrósítsd át. A káposzta tetejére tedd a húst és a sült szalonnát, úgy tálald.

The Mountain - 3D pólók