Savoyarde borjúszelet recept
Hozzávalók:
2 ek. vaj,
megtisztított borjúszeletek,
fél pohár száraz vermut,
gépsonka szeletek (ahány hús),
besamel mártás,
reszelt sajt,
só, bors,
pirospaprika .
Elkészítés:
A vajat nagy serpenyőben, közepes lángon megolvasztjuk. Beletesszük a hússzeleteket, és 4-5 percig sütjük. Megfordítjuk, fűszerezzük, és vastagságától függően 4-5 percig sütjük. A kisült szeleteket áttesszük sütőedénybe. A serpenyőbe töltjük a vermutot, és 1 percen át nagy lángon főzzük, majd ráöntjük a húsra. Mindegyik borjúszeletre egy-egy sonkaszeletet helyezünk, leöntjük a besamellel, meghintjük reszelt sajttal. Ezután fűszerezzük, és megszórjuk pirospaprikával. 3-5 percig sütjük a sütőben, míg a sajt meg nem olvad, és tálaljuk.
Elkészítés ideje: 45perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges