Báránylapocka uborkaraguval recept

 Báránylapocka uborkaraguval recept

Hozzávalók:
2 báránylapocka (kicsontozott, kötözött),
125 ml olívaolaj,
3 salátauborka,
1 hagyma,
1 fokhagyagerezd,
300 g tejföl,
1 csomó kapor,
só, bors.

Elkészítés:

      Mossuk le hideg vízzel a húst, törölgessük meg, és dörzsöljük be sóval, borssal. Forrósítsunk egy serpenyőben 75 ml olívaolajat, pirítsuk meg benne a húst, tegyük a 200 fokos sütőbe, majd süssük másfél órát. Közben többször öntsünk rá forró vizet. Mossuk meg az uborkát, vágjuk hosszában négyfelé, magozzuk ki, vágjuk kockákra, sózzuk meg, és borsozzuk be. Tisztítsuk meg a hagymát és a fokhagymát, majd vagdaljuk apróra. Forrósítsuk fel az olívaolajat, pároljuk üvegesre a hagymát. Pároljuk meg az uborkát is, keverjük bele a fokhagymát és a tejfölt, és főzzük kis lángon 10 percig. Öblítsük le a kaprot, rázzuk le róla a vizet, vagdaljuk apróra, és keverjük a raguba.

Elkészítés ideje: 2 és fél óra

The Mountain - 3D pólók