Sonkás fokhagymaleves 2. (Spanyol) recept
Hozzávalók:
10 dkg főtt füstölt sonka,
10 dkg szalámi,
4 gerezd fokhagyma,
1 húsleveskocka,
1 szikkadt zsemle,
2 tojás,
5 evőkanál olaj,
só (ízlés szerint),
késhegynyi törött bors,
2 evőkanál párolt rizs.
Elkészítés:
A zsemlét kis kockákra vágjuk, és 3 evőkanál olajon pirosra pirítjuk. A sonkát és a szalámit vékony metéltre daraboljuk, a fokhagymát tisztítás után szétzúzzuk. A maradék olajat felforrósítjuk, rátesszük a fokhagymát és megfuttatjuk rajta. Ezután hozzáadjuk a sonka- és a szalámi-metéltet, majd pár percig kevergetve pirítjuk. Felengedjük 1 liternyi vízzel, beletesszük a húsleveskockát és kevés sóval, borssal fűszerezzük. Hozzáadjuk a megpirított zsemlekockákat, és felforralva addig főzzük, amíg a zsemle egészen szétfő a levesben. Amíg a leves készül, a tojásokat keményre főzzük, és meghámozva kis kockákra vágjuk.
Tálalása: a leveses csészék aljára tesszük a külön megpárolt rizst, rá a keménytojás-kockákat és ráöntjük a forró levest.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges