Hamisgulyás recept

Recept elkészítése:

Hamisgulyás recept

Hozzávalók 4személyre:
20 dkg sárgarépa,
15 dkg fehérrépa,
30 dkg krumpli,
1 paradicsom,
1 paprika,
2 fej vöröshagyma,
3 dkg zsír,
4-5 dkg csipetke,
pirospaprika,
só,
1 tk. köménymag,
gulyáskrém,
pörköltkrém,
1 marhahúsleves-kocka,
Vegeta.

Elkészítés:

      A hagymát kb. 1 cm-es kockákra vágva a zsíron megfonnyasztjuk, majd megszórjuk 1-2 teáskanál pirospaprikával és jól elkeverjük, felöntjük vízzel. Beletesszük a leveskockát, gulyáskrémet, pörköltkrémet, pár kanál vegetát, a feldarabolt paradicsomot és paprikát, meg a köménymagot. Hozzáadjuk a hosszában feldarabolt répákat, és kb. 40 percig fedő alatt főzzük. Ezután hozzátesszük a kockára vágott krumplit, és fedő alatt, lassú tűzön kb. 20 percig még főzzük (éppen csak pöfékeljen, nem szabad lobogva forrnia!), néhányszor megkeverjük, az elfőtt levet pótoljuk. Amíg az étel fő, elkészítjük a csipetkét: agy tojást felütünk és összegyúrjuk egy csipet sóval és annyi liszttel, amennyit csak bele tudunk gyúrni. Fontos, hogy a tészta "kőkemény" legyen. Ha kész, kb. 0.5 cm-es lepényt formázunk belőle és elcsipkedjük apróra, meghintjük liszttel, átforgatjuk, majd kiterítve félrétesszük. Végül beleszórjuk a csipetkét és lobogó lében kb. 5 perc alatt folyamatos keveréssel készre főzzük. Ellenőrizzük az ízesítést, és tálalhatjuk is.

Elkészítés ideje: 85-90perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: