Frankfurti leves recept
Hozzávalók 4személyre:
50 dkg kelkáposzta,
1 fej vöröshagyma,
2 dkg zsír,
2 dl tejföl,
2 pár bőrös virsli,
őrölt bors,
egész kömény,
vegeta,
só,
pirospaprika,
liszt.
Elkészítés:
A kelkáposztát (torzsája nélkül, azt én megeszem főzés közben nyersen) 4-5 cm-es kockákra vágjuk, majd 1 liter vízben feltesszük főni. Teszünk bele - ízlés szerint - egy kis borsot, vegetát, őrölt vagy egész köményt (én egész köménnyel szeretem). Ha a káposzta megfőtt, az apró kockára vágott hagymát zsíron sárgára pirítjuk, rászórunk két evőkanál lisztet és simára keverjük. Ezután – a tűzről levéve – elkeverünk benne egy teáskanál pirospaprikát és a tejfölt. Ezt a rántást keverjük bele a forrásban lévő levesbe, majd ízesítjük. Egy-két percre belefőzzük a karikára vágott virslit és tálalhatjuk. Másnap még finomabb.
Elkészítés ideje: 60perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges