Kum Pao Chicken recept

Recept elkészítése:

Kum Pao Chicken recept

Hozzávalók:
olajos magvak (földimogyoró, napraforgó, de nagyon tuti a kesudió, és a pisztácia is, de ez utóbbiról a barna burkot el kell távolítani),
filézett csirkemell - kockára vágva,
póréhagyma- felkarikázva,
"színes" vastaghúsú paprika (piros, zöld sárga)- kimagozva, kockázva,
gomba (ha szárított beáztatva)- gyufára (julien) vágva,
szójaszósz.

Elkészítés:

      A magokból egy kis olajat izzasztunk, fűszerezzük szójaszósszal, beletesszük a csirkemellet, amíg "kérget" kap, majd azt félrehúzva (*) beletesszük a többi hozzávalót, és kicsit lefedve pároljuk. Ha egy kis levet ereszt, visszatesszük a húst. Ha puha, akkor kész (ez csak néhány perc!). Természetesen főtt rizzsel tálaljuk.

* Aki készített már kínait, az ismeri ezt a technikát, aki nem, annak röviden: a wokhoz tartozik egy lapát, aminek az éle ívesre van kialakítva, és az ív megegyezik az edény gömbjének ívével. Így a lapáttal félrehúzott anyagról csak a lecsurog vissza az edénybe, és a kézi kovácsolás miatti érdes felület megtartja (és melegen tartja), az edény szélén a félig kész anyagokat.
Megjegyzés: Ez kb. annyira tradícionális kínai kaja, mint a rántottcsirke. Mint a neve is mutatja Amerikából jött, egy kedves kollégám kint elő szüleitől, egy teflonos wok kíséretében. Történt mindez még akkor, amikor csak mutatóban volt 1-2 kínai Magyarországon, étterem meg egyáltalán nem.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: