Vajban párolt tök pirított paradicsommal recept

Recept elkészítése:

 Vajban párolt tök pirított paradicsommal recept

Hozzávalók:
tök 60 dkg,
paradicsom 60 dkg,
vaj 8dkg,
só,
bors,
kapor,
petrezselyem,
1/2 citrom.

Elkészítés:

      A hasábokra vágott tököt sós vízben félig puhára főzzük, lecsepegtetjük. A vaj felét, serpenyőben megolvasztjuk, a tököt gyengén megpirítjuk, kaporra megszórjuk. A paradicsomot cikkekre vágjuk, a maradék vajon, másik serpenyőben erős tűzön megpirítjuk a serpenyőt állandóan rázogatva. Közben sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítjük. Forrón tálaljuk, a tökhasábokat középre helyezzük, a tálalás pillanatában kevés citromlevet csavarunk rá és körülrakjuk a pirított paradicsommal. Pirított zsemlével v. kenyérszeletekkel tálaljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: