Recept elkészítése:
Meggyes omlett recept
Hozzávalók:
25 dkg jó érett meggy,
1 dl tejföl,
6 tojás,
4 dkg vaj,
4 csapott evőkanál finomliszt,
2 dl tej,
1 csapott teáskanál só,
ízlés szerint cukor.
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom, a fehérjéket kemény habbá verem. A sárgákat a liszttel és a tejjel jól kikeverem, sóval és csipetnyi cukorral fűszerezem, majd beleforgatom a tojáshabot. A masszát négy részre osztva 1-1 dkg vajon 4 omlettet sütök mindkét oldalán. Közben a meggyet kimagozom, és apróra vágom, majd összekeverem a tejföllel és kevés cukorral. A megsült omlettekre halmozom a tejfölös meggyet, és félbehajtva kínálom.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges