Diós omlett recept

Recept elkészítése:

 Diós omlett recept

Hozzávalók:
4 egész tojás,
2 dl tejföl,
5 dkg darált dió + 2 evőkanál darált dió,
4 dkg vaj,
10 dkg kristálycukor,
1 evőkanál liszt,
csipetnyi só.

Elkészítés:

      A tojássárgákat fehéredésig keverem a cukorral és a sóval, majd az 5 dkg darált diót és a lisztet is hozzákeverve, óvatosan beleforgatom a tojásfehérjékből vert kemény habot. Teflonserpenyőben vagy palacsintasütőben megforrósítok 1 dkg vajat, és negyedrésznyi omlettmasszát öntve rá, megsütöm. Csak az alsó felét sütöm, majd ha már szilárd, rászórok kevés darált diót, és félbehajtva teszem a tányérra. A másik három omlettet ugyanígy készítem el. Azonnal tálalom, mert csak melegen jó igazán.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: