Tojáslikőrös csokoládétorta recept
Hozzávalók:
1 kész kakaós piskótatorta,
A krémhez:
6 dl habtejszín,
2,5 dl tojáslikőr,
6 zselatinlap,
1 tasak vaníliás cukor,
A díszítéshez:
6 dkg pisztácia,
cukorvirágok.
Elkészítés:
A zselatint beáztatjuk, kinyomkodjuk, feloldjuk, a likőrhöz keverjük, és hideg helyre tesszük. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. Amikor a likőr kocsonyásodni kezd, óvatosan beleforgatjuk a habot. A piskótát három lapra vágjuk. Az egyik lapot tortaformába fektetjük, rásimítjuk a likőrös krém egyharmadát. Rátesszük a következő tortalapot, és azt is bekenjük. Befedjük a harmadik lappal, és 10-15 percre hűtőbe tesszük. A maradék krémet szobahőmérsékleten tartjuk, hogy ne legyen túl hideg. A tortát bevonjuk a puha krémmel, a szélét és a közepét megszórjuk apróra vágott pisztáciával. Tetejére cukorvirágokat teszünk, és kb. egy órára hideg helyre tesszük.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges