Kocsonyás joghurttorta recept

Recept elkészítése:

Kocsonyás joghurttorta recept

Hozzávalók 16 szelethez:
1 kerek piskótalap,
6 dl meggyes (vagy egyéb gyümölccsel ízesített) joghurt,
fél dl tej,
2 evőkanál zselatinpor,
fél üveg meggybefőtt (vagy a joghurtnak megfelelő egyéb gyümölcsbefőtt),
ízlés szerint cukor.

Elkészítés:

A zselatint kis lábosba szórjuk, ráöntjük a tejet, és folytonosan kevergetve, kis lángon addig melegítjük, amíg feloldódik. (Forralni nem szabad.). A gyümölcsjoghurtot habverővel kissé felverjük, ízlés szerint kevés cukorral ízesítjük, majd egy-két evőkanál befőttlével és kevés, összeturmixolt (kimagozott) befőttel erősítjük az ízét. Óvatosan belekeverjük a tejes zselatint. Közben a piskótát úgy vágjuk ketté, hogy az alsó lap kétszer olyan vastag legyen, mint a felső. A vékony lapot apróra összevágjuk, majd a krémhez keverjük. Hűtőszekrényben majdnem szilárdulásig dermesztjük. A megmaradt piskótalap köré készítünk egy alufólia-peremet, és a piskótás joghurtkrémet rákenjük a tésztalapra. A gyümölccsel feldíszítjük a tetejét, majd a hűtőszekrényben másnapig dermesztjük. Három-négy napig is eláll, ízlés szerint mindenfajta gyümölcsös joghurtból készíthető, nagyon könnyű, finom édesség.

Elkészítési ideje: kb. 60 perc (hűtés nélkül).

vissza a főoldalra

Receptek kategória: